PREDSTAVITEV PODJETJA DEPROMA V RAČUNALNIŠKIH NOVICAH


Predstavitev Deprome

Računalniške novice so se v svoji letošnji 12 številki posvetile tiskanju. Poleg klasičnih tiskalnikov je svoje mesto v tokratni številki našlo tudi 3D tiskanje, kjer se je predstavilo naše podjetje Deproma d.o.o., kjer se s 3D tiskom profesionalno ukvarjamo od leta 2014 in smo danes največji center industrijskega 3D tiska v Sloveniji.

3D tisk je z razvojem tehnologij in materialov že prestopil prag, ko je bil namenjen zgolj prototipom. Le-ti sicer še vedno predstavljajo velik delež  v proizvodnji 3D tiskanih izdelkov, vendar pa je v velikem porastu tudi proizvodnja maloserijskih izdelkov.

Prednosti maloserijske proizvodnje s 3D tiskom so zlasti v tem, da je proizvodnja hitra, fleksibilna in ne zahteva vlaganj v orodja. Za proizvodnjo s pomočjo 3D tiska zadošča že računalniški model, tiskalnik pa lahko natisne željeno količino izdelkov.

Več o 3D tisku maloserijskih izdelkov in našem podjetju si lahko preberete v Računalniških novicah št. 12/XXVI (24.06.2021) v članku 3D tisk serijskih izdelkov ni več izziv, temveč realnost.