O nas

DEPROMA. RAZVOJ. PROTOTIPIRANJE. PROIZVODNJA.

Podjetje DEPROMA je visokotehnološko podjetje, ki deluje v segmentu dodajne proizvodnje. Vodilo našega delovanja je najboljša podpora vašim razvojnim in proizvodnim aktivnostim z izdelavo prototipov in prvih serij ter izdelava kompleksnih in maloserijskih končnih proizvodov. Na osnovi izkušenj in stalnih izobraževanj dobro poznamo zakonitosti tehnologij ter ustrezne postopke za zagotavljanje najboljše kakovosti izdelkov.

Podjetje je bilo ustanovljeno v letu 2014. Proizvodnja 3D tiskanih izdelkov se je pričela v prostorih stanovanjske hiše z SLS (selektivno lasersko sintranje) 3D tiskalnikom Formiga P110 podjetja EOS konec leta 2014. V letu 2017 smo uvedli še drugo industrijsko zelo pomembno tehnologijo 3D tiska in sicer sterolitografijo (SLA)  s postavitvijo stroja RSPro450. Ob tem smo se preselili v nove, večje poslovne prostore. S SLA 3D tiskalnikom SD Pilot 250 pa smo našo ponudbo razširili še na 3D tiskanje temperaturno obstojnejših izdelkov.  Konstantna rast potreb po prototipnih in maloserijskih izdelkih je narekovala pripravo nove investicije. V letu 2019 smo tako našo tehnično opremo povečali še za 3D tiskalnik SLS tehnologije EOS P396, volumna 340 x 340 x 600 mm,  ter SLA tiskalnik RS Pro 600, ki nam omogočata izdelavo večje količine 3D tiskanih prototipov oziroma malih serij.

Za potrebe naših strank razvijamo hitro izdelavo orodij s pomočjo 3D tiskanih vložkov za standardno orodje, ki ga imamo nameščenega na stroju za injekcijsko brizganje ENGEL e-victory. Strankam s tem ponujamo tudi brizganje prototipnih in maloserijskih izdelkov iz termoplastičnih materialov.

Za uspešno delo uporabljamo najnovejšo tehnološko opremo in visokokakovostne materiale. Sodelujemo z več kot 100 podjetji iz Slovenije, Avstrije, Nemčije in Hrvaške. Naše najpogostejše stranke so podjetja z lastnim razvojem, oblikovalski in razvojni studii, start-upi in inovativni posamezniki. Vsem pa je skupna ustvarjalnost ter velika mera pozitivne energije.

Podjetje Deproma d.o.o. je največji slovenski ponudnik industrijskih 3D tiskanih izdelkov s tehnologijami SLS in SLA.